Diplom 2019 


                                          FORENINGEN FOR BY- OG LANDSKABSKULTUR         

 

                                                          i RANDERS KOMMUNE

Diplomoverrækkelser 2019


Foreningen hædre hvert år, i forbindelse med generalforsamlingen. grund- og bygningsejere. der har gjort en særlig bevaringamæssig indsats med et hædersdiplom. Se også tidligere års diplomuddelinger.

Skovlyvej 8 Randers

Løgstrupgården Vestertorv 16 Randers

Eva Lynenskjold og

formand Jan Nørskov Jørgensen

Tv. Leder Jørgen Jørgensen

Kirkens Korshær og

formand Jan Nørskov Jørgensen

Skovlyvej 8 Randers

Skovlyvej 8 stod færdigopført i smuk og velproportioneret nyklassicistisk stil i 1923. Huset blev tegnet af arkitekterne Posselt og Simonsen for en Direktør og Konsul Foverskou. Vist nok som et sommerhus!! Huset blev i folkemunde kaldet ”Lille Marselisborg” nok på grund af enkelte ligheder med slottet i Århus.

Huset har siden opførelsen kun haft 4 ejere der alle på enestående vis har bevaret husets oprindelige stil hvilket jo også siger noget om husets kvalitet og noget om de skiftende ejeres anerkendelse og respekt for samme.

De nuværende ejere købte huset i 2005 og har lagt hjerte og sjæl og masser af arbejde i at bevare husets stil således at huset i dag fremstår velbevaret og fint vedligeholdt, fuldstændig som ved opførelsen i 1923. Et kæmpe arbejde der har bevaret denne kulturperle på Skovlyvej. 

 

 

Løgstrupgården Vestertorv 16 Randers

Løgstrupgårdens historie strækker sig langt tilbage i byens historie. Den nuværende bindingsværksbygning er dateret til 1770 men fund af sølvmønter fra det 14. århundrede på stedet kan vidne om handel på grunden endnu tidligere. Bygningen til højre for blev opført i år1900. Gården blev købt af familien Løgstrup i 1857 og herfra drev familien handel med kolonialvare og landbrugsprodukter, men der blev også brændt brændevin og brygget øl og mjød. Senere blev det til produkthandel med flere afdelinger rundt omkring i landet og med handelsforbindelser til flere andre lande ude i verdenen. Løgstrupfamilien passede godt på de gamle bygninger. Der er gennemført flere renoveringer gennem tiderne, men altid med stor respekt for det bestående.

Kirkens Korshær overtog bygningerne i november 1999 og selv om Korshærens hovedformål er at understøtte og hjælpe mennesker i alle livets afskygninger har det det også været vigtigt for ledelsen i Randers at vedligeholde og bevare denne bygningsmæssige kulturarv med respekt og omhu for eftertiden.